2009-09-23 09:35:03• hírek • Szatmar.ro

Öntözés és munkahely kéne

A Tasnádi Unirea egyesület szárnyai alatt majd 70 igazolt labdarúgó tevékenykedik.

A labdarúgó negyedik osztály B csoportját hat forduló után némi meglepetésre a Tasnádi Unirea 2008 csapata vezeti, amelynek jelen pillanatig egy ponttal sikerült többet gyűjtenie, mint a Nagykárolyi Victoriának.

Ez az eredményesség talán kissé meglepő, ám a gárda gerincét olyan játékosok alkotják, akik már évek óta együtt játszanak, hisz a helyi, az utánpótlás-képzésre szakosodott Telejunior neveltjei. Emellett a szakmai stáb szintén elhivatott és kötődik a városhoz, hisz mind a nagycsapat edzője, Liviu Maslinca, mind pedig az ifiket pallérozó Asztalos István játszott korábban a helyi gárdában. A szakmai kérdésekben ők és Pákai Béla alapító tag döntenek.

Az egyesület elnöke, Tóga István elmondta, a klub legégetőbb problémája, hogy a nyári kánikulában a pálya gyepe kiégett, ezért mindenképpen szeretnék megoldani a locsolást. Ehhez viszont, akárcsak a jó szerepléshez, pénz kell, szponzor viszont nincs: „A mostani költségvetés 400 millió régi lej, ez még az elmúlt idénybeli 10. helyünkhöz volt szabva, de ez most már kevés, a jelenlegi pozíciónk megtartásához több támogatás szükséges a városi tanács részéről, mivel más szponzorunk nincs. Amúgy a cél az első ötbe kerülni, de ha úgy alakul még az elsőség megszerzése is szóba kerülhet".

Szponzor olyan értelemeben is elkelne, hogy több játékosnak nincs munkahelye, így négyen külföldre készülnek kimenni, munkát találni. Rajtuk kívül ketten is egyetemre mennek majd Kolozsvárra, bár az ő útiköltségüket a klub fedezni tudja, így ők ott lehetnek a hétvégi bajnokikon.



Némi meglepetésre vezeti csoportját a Tasnádi Unirea


Ami a csapatot illeti, Maslinca edző elmondta, a siker egyik fontos pillére, hogy a csapat a nyári felkészülés során egy nagy családdá kovácsolódott össze: „Az elmúlt idényben a tapasztalat hiányzott, de most már ez is lassan ráragad a fiúkra. A játékosok tehetségesek, sokan képesek egyéni villanásokra, meglepő húzásokra".

Az Unireának ugyanakkor biztosítva van az utánpótlása, hiszen a negyedik ligában szereplő ificsapat mellett még van két együttese, a junior C és D csapat (9-11 és 11-13 évesek), így összesen a klubnál mintegy 60-70 igazolt futballista van. „A cél, hogy ezek a gyerekek később helyt tudjanak majd állni felsőbb osztályokban is, egyébként Nagy Imre tőlünk került a harmadik ligás Nagyszebenhez, és Mezei Manuel is volt a Gică Popescu focisuliban, miután kitűnt a Gillette tehetségkutató akció során" - magyarázta Asztalos, aki szerint a sikeresség egyik titka, hogy a fiatalok a meccsek után együtt maradnak, és közösen megbeszélik, kielemzik az illető találkozót.

A Tasnádi Unirea kerete: Indre Ovidiu, Purdea Florin Cătălin, Rozs Tamás - kapusok; Moldovan Remus, Kovács Krisztián, Ţîrlea Marius, Neica Emanuel, Schnellenperger Krisztián, Zsidó Csaba, Vajna András, Borota Marius, Pop Virgil, Lőcse Levente, Zsidó Lóránd, Moise Bogdănel, Ardelean Adrian, Maşlinca Cristian, Antal Călin, Silaghi Raul, Maşlinca Cosmin, Maşca Adrian, Maday Tamás, Schnellenperger Marius, Mile Előd, Mezei Manuel, Capotă Ionuţ.

Az Unirea ificsapatának a kerete: Rozs Tamás, Amza Károly, Pop Radu - kapusok; Matei Adrian, Borbély Roger, Mile Előd, Bendel Szabolcs, Szakács Adrian, Terţan Adrian, Kerezsi Róbert, Ionescu Claudiu, Schnellenperger Marius, Capotă Ionuţ, Breje Samuel, Borzan Cătălin, Kaltenbacher Gabriel, Mezei Manuel, Creţ Ovidiu, Hodas Răzvan, Farcău Roland, Perényi Rareş, Bolba Mădălin, Bolba Răzvan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: